Skip to content


Att sätta ett cron jobb på FS-data

På FS-data kan man logga in på webbhotellets kontrollpanel (kallad WAFF).

Där kan man komma åt SSH via en Java plugin. Först måste man ställa in vilket skal man vill ha. Jag vet inte varför man vill köra med annat än Bash så det valde jag.

Sen kan man starta SSH-klienten vilket är en Java historia, dvs du kör SSH-klienten i bläddraren.

När jag skulle sätta cron jobbet gick dock inte det igång. Målet var att köra en PHP-fil en gång per vecka vid ett exakt klockslag. Utan direkt sökväg till PHP och med direkt sökväg till PHP, testade även att köra PHP-kod via Lynx med dump och output till dev/null, resultatet uteblev.

Problemet var dock enkelt, varje cron jobb skall listas på en enda rad i crontab. Den java klient man kör i bläddraren via Waff på FS-data är låst till en viss bredd vilket gör att långa rader hamnar på två rader. I en normal texteditor så hanteras två rader utan radbryt som en rad men det gör inte den Java baserade SSH-klienten.

Mitt råd om du inte får igång cron jobb i FS-data är att logga in med Putty som SSH-klient istället, den hanterar två rader utan radbrytning som det skall hanteras (eller SSH’a in direkt om du har lyxen att sitta vid en Un*x-burk).

Inget om detta står på FS-datas korta manual om cron, dock tror jag supporten skulle ha guidat en rätt om man tog upp ärendet per telefon då jag sedan tidigare fått god support från dem.

Relaterade inlägg

Posted in Unix.

Tagged with , , , , .


Blogg listad p Bloggtoppen.se
Blogg Topplista
Top Internet bloggar